Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat Bathmen op indrukwekkende wijze het feit vierde dat we hier de oudste Oranjevereniging van Nederland hebben. Met het evenement ‘Bathmen spant de Kroon’ werd in 2014 het feit herdacht dat 200 jaar eerder een aantal Bathmenaren hiertoe het initiatief nam.

De festiviteiten spraken dusdanig tot de verbeelding dat enkele dorpsgenoten na 10 jaar de tijd rijp achten, de kroon weer eens uit het stof te halen en heel voorzichtig een beetje op te poetsen.

Eén van de hoogtepunten  van het 4-daagse dorpsfeest ‘Bathmen spant de Kroon’ in 2014 was de gezellige Barbeque in het centrum van ons dorp.

Om met elkaar nog eens wat na te praten, terug te blikken en na te genieten van de dorpse sfeer van toen, wil men op 1 juni a.s., precies 10 jaar later, wederom een gezellige, laagdrempelige  BBQ in de dorpskern houden. Iedereen kan er aan deelnemen en dezelfde groepen, buurtschappen, buurtverenigingen en anderen als toen, kunnen aanschuiven. Met elkaar nog eens terugkijken, herinneringen ophalen en iets van de gezamenlijke goedmoedige sfeer die ons dorp zo kenmerkt proberen te laten ontstaan, dat is de opzet. Dat er hier en daar ook een spontaan 1814-achtig sfeerelement aan de openlucht bijeenkomst wordt toegevoegd is denkbaar, zo zouden bijvoorbeeld ook  enkele Landstormers aan kunnen sluiten, je weet maar nooit. De opzet is dat het vooral gezellig moet worden.

We houden u op de hoogte.