BpdK belooft op 1 juni een gezellige dorpsontmoeting te worden, waarbij we gezamenlijk terug kijken op ‘Bathmen spant de Kroon’. Precies10 jaar gelden vond het ‘kroon spannen’ plaats en nu gaan we de ‘kroon weer oppoetsen’. Het  basis idee, om net als in 2014 een gezellige dorps barbecue te houden voor de hele bevolking, is met veel enthousiasme ontvangen.  Vooral op sociale media regende het reacties.

Het organisatiecomité is dan ook al druk in de weer. Zo worden veel praktische zaken inzake de BBQ geregeld, maar men heeft ook de Napoleontische Associatie der Nederlanden benaderd om net als toen een delegatie af te vaardigen voor ons dorpsfeest. Hun reactie was positief, want ook zij kijken met veel genoegen terug te op ons grootse evenement van 2014. Ze geven aan met een afvaardiging van de ‘Gegoede Burgerij’ te komen alsmede met een kleine groep elite militairen uit de tijd van Napoleon, de z.g. re-enacters. Dit zal ongetwijfeld veel bijdragen aan de ‘historische beleving’  in ons dorp en als ook onze jongens, de onvolprezen Landstormers, act de présence geven dan zit het met de sfeer op de eerste zaterdagmiddag en -avond van juni wel goed.

Wij zullen u via de Bathmense Krant/de Gids alsmede via de website van de Oranjecommissie Bathmen regelmatig op de hoogte houden over nieuwe ontwikkelingen en vele praktische zaken omtrent het historische eetgebeuren.